99-річному Петру Гришку вручили медаль від Чеської Республіки

Житель Великої Димерки Петро Артемович Гришко, якому 18 лютого цього року виповнилося 99 років, нагороджений пам’ятною медаллю до 75-річчя закінчення Другої Світової війни.

Міністр оборони Чеської Республіки наказ про відзначення ветеранів союзних армій, котрі брали участь у визволенні Чехословаччини, підписав 8 травня 2020 року. Якраз у той день, коли Європа, увесь світ відзначали 75-у річницю закінчення тієї найстрашнішої в історії людства війни.

У документі «Про присвоєння почесної пам’ятної медалі до 75-річниці закінчення Другої світової війни» зазначено: «…нагороджуються військові ветерани союзних армій, які брали участь у звільненні Чехословаччини».

Список представників України, котрі брали участь у визвольних змаганнях, налічує 144 особи. З них 18 – проживали на час підписання наказу в Київській області, три – у Броварському районі. Під номером 81 у списку зазначений Гришко Петро Артемович, житель Великої Димерки, 18.02.1922 року народження.

Також пам’ятні медалі отримали зазим’янець Приходько Павло Іванович, 05.09.1923 р.н., та житель Красилівки Гора Микола Опанасович, 14.12.1923 р.н. На превеликий жаль, Микола Опанасович пішов з життя, тож медаль вручать його синові.

Медаль йшла від Чехії до Великої Димерки трохи більше року. Почесну місію вручити нагороду, як реальному учаснику звільнення Чехословаччини Петру Гришку, виконали голова Великодимерської селищної ради Анатолій Бочкарьов, голови ветеранських організаці Броварського району та Великодимерської громади відповідно Володимир Брюхов та Валентин Кузьмик.

Вони прибули 18 червня до помешкання, де проживає Петро Артемович Гришко, привітали з пам’ятною нагородою.

Анатолій Бочкарьов при цьому зазначив:

- Нам випала висока честь, Петро Артемовичу, вручити Вам цю нагороду з побажаннями головного – зберігати гарне самопочуття. Ви, безперечно, заслужили медаль, адже зробили свій особистий внесок у визволення Чехословаччини. Ви у нас, у Великій Димерці, залишилися єдиним живим свідком і учасником страшних подій Другої світової війни. Тому, Петро Артемович, радуйте нас і надалі тим, що знаходитесь поміж нас. ми пишаємося, що Ви є.

Голова селищної ради вручив квіти ветерану та прикріпив медаль до лацкана піджака Гришка Петра Артемовича.

Поділитися:
Актуальні новини
16.04.2024 10:23
Необхідність ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин
УВАГА! Важлива інформація для власників сільськогосподарських тварин, щодо необхідності ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин!!! Шановні власники худоби, які провадять…
15.04.2024 11:39
Загальна толока по прибиранню територій
Загальна толока по прибиранню територій загального користування, узбіч та прилеглих територій до присадибних ділянок відбулась у Гололеві. Працівниками старостату було прибрано та вивезено…
15.04.2024 11:39
Загальна толока по прибиранню територій
Загальна толока по прибиранню територій загального користування, узбіч та прилеглих територій до присадибних ділянок відбулась у Гололеві. Працівниками старостату було прибрано та вивезено…
13.04.2024 12:15
Всесвітній День авіації та космонавтики у Плосківському ліцеї
Майже кожен захоплюється дивовижними фактами про космос та планети, зрештою, людській природі властиво хотіти досліджувати, особливо це стосується дітей. Космос зачаровує! Є так багато речей, які ми…