Близько 400 учасників. Вперше фізкультурно-спортивне свято такого масштабу

Оглядові підсумки події 12 вересня на стадіоні «Колос» у В. Димерці

Громада вписала ще один яскравий рядок у літопис її творення. Це відбулося у неділю, 12 вересня, і присвячувалася подія Дню працівників фізичної культури та спорту. Тобто, відзначаються у першу чергу ті, хто працює щодня для утвердження та розвитку важливої для суспільства галузі.

Селищна рада Великодимерської громади, виконком, Управління освіти, молоді та спорту, ЦКДС вирішили не обмежуватися лише вітаннями заслужених людей у цій царині, а поєднати потрібну і поважну процедуру з великим дійством. До речі, свято подібного масштабу на оновленому стадіоні «Колос», як центральній арені громади, проводилося вперше.

Найстуттєвіше, що головними діючими особами свята, яке організатори назвали «Біжи! Змагайся! Перемагай!» були діти, школярі. Загалом у різних змаганнях взяли участь близько 400 учасників.

Свято, за традицією, розпочалося на годину раніше часу урочистого відкриття. Почали легкоатлетичним забігом вулицями Великої Димерки. Він стартував у центрі, від приміщення бібліотеки. Дистанцію організатори вирішили скоротити з 3 км до 1,5 км. Забіг зібрав 33 учасників. У подальших публікаціях ми зупинимося на кожному виді спорту. Там є свої родзинки, свої цікавості і, звісно, свої призери та переможці. Про все розповімо, всіх намагатимемося назвати.

Об 11-ій годині вже на стадіоні відбулося урочисте відкриття. Учасників з Днем фізкультурника вітали селищний голова Анатолій Бочкарьов, депутати обласної ради Алла Шкуро та Валентин Багнюк. Уперше були застосовані радіовітання – тож всі учасники та глядачі могли почути слова вітання від голови райради Сергія Гришка, заступника селищного голови, котрий практично очолював оргкомітет заходу, Олександра Куценка, в.о. директора Центру культури, дозвілля та спорту Ігоря Сердюченка, директора ДЮСШ Великодимерської селищної ради Руслана Мишка, чемпіона світа з боксу Віктора Постола, начальника Управління молоді та спорту Київської облдержадміністрації Сергія Тимофеєва та радіовітання від Анатолія Бочкарьова.

Безперечно, однієї з родзинок безпосередньо спортивної частини свята стали захоплюючі перегони найменших спортсменів – тим, кому виповнилося по 6 років та менше, на самокатах.

Далі програму свята продовжила потужна за кількістю учасників, бажаючих продемонструвати свою спритність легкоатлетична складова. Проводилися забіги на 100 метрів, естафети тощо. Учасників було дуже багато. Легкоатлетичні старти затягнулися на кілька годин.

А на спортивному майданичку відбуваються показові виступи майстрів воркауту, у рингу – юних боксерів. Затрималася, але була як завжди яскравою презентаційна частина відділення карате кіокушинкай-карате.

Досить значимим був так званий силовий блок. Відбувалися змагання з підтягування, підняття гирі 16 та 24 кг, присідання з 50-кілограмовим мішком цукру. До столика боротьби з армреслінгу залюбки підходили не тільки чоловіки та хлопці, але й дівчата.

Трішки поодаль за розставленими столами – своя напруга. Там за чемпіонські звання змагалися 18 наших прихильників ферзі та королеви. Шаховий турнір тривав кілька годин.

Була ще одна локація поза за стадіоном. Дев’ять шкільних команд громади у двох місцях – спортзал ліцею всередині приміщення та щойно відкритий на подвір’ї багатофункціональний майданчик- вели напружені волейбольні баталії, виясняючи, хто ж з них сильніший.

Фактичним завершенням свята став турнір з міні-футболу серед команд ветеранів - грали ті, кому вже за 40. Ну а справді завершальним акордом став календарний матч чемпіонату Броварського району з футболу, в якому грали дві команди нашої громади – гоголівський «Ресмус» та Богданівка.

Слід зауважити, що організатори забезпечили пригощання учасників свята смачною солодкою кашею, діти могли втішити свій потяг до руху. Розваг на гірках. Все це було безкоштовним.

Кожен учасник змагань цього дня нагороджувалися пам’ятною медаллю, а призери та переможці ще й відповідними нагородами. У переможців силового блоку була своя нагородна «такса» - мішок зерна, цукру, кількакілограмові мішечки з цукром, борошно, олія.

Ось тут якраз слід сказати про спонсорів. Без них свято не було таким змістовним, і таким яскравим та насиченим.

Селищна рада та виконком вдячні за небайдужість та активну участь у житті громади ТОВ «Сад» (Микола Теплюк), ЗВПП «Регіон-2001» (Віктор Гришко), ТОВ «Івіца-агро» (Олександр Фещун), ПП «Онашко Олександр», ФОП Голодний О., ТРЦ «Алексис», підприємство «Автокар 777» (Вячеслав Герасименко), підприємці Анатолій Теплюк, Наталя Ламберг, Людмила Опанасенко, Анатолій Постол.

Тим часом оргкомітет неодмінно проаналізує хід свята на предмет недоліків, аби в майбутньому зробити подібні заходи ще змістовнішими та цікавішими. Долучайтесь до обговорення. В тім числі й на сторінці Фейсбук «Великодимерська територіальна громада».

Поділитися:
Актуальні новини
18.04.2024 13:52
Тренінг для Ссдс Великодимерської Селищної Ради
Надання соціально - правової допомоги дітям, які живуть з проблемою ВІЛ. 17.04.2024 спеціалісти Служби у справах дітей та сім’ї Великодимерської селищної ради прийняли участь в одноденному…
18.04.2024 13:49
Соціальна допомога для ветеранів та переселенців від транспортної компанії Грузар
У березні 2024 року Український компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. …
17.04.2024 15:43
39 мільйонів гривень на потреби ЗСУ
39 мільйонів гривень передала на потреби ЗСУ Великодимерська громада. Для цього було виділено 48 мільйонів гривень з місцевого бюджету.
17.04.2024 13:45
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ! Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 300 «Про внесення змін до Порядку…