Доходи і видатки збільшили на понад 15 мільйонів

15-а позачергова сесія Великодимерської селищної ради затвердила звіт про виконання селищного бюджету за перше півріччя нинішнього року

Це було одне з 18 питань, які розглянула та ухвалила позитивні рішення 15-а позачергова сесія Великодимерської селищної ради. Вона відбулася 22 липня. В ній взяли участь загалом 18 депутатів та голова селищної ради Анатолій Бочкарьов.

Втішна інформація від Управління фінансів. Як повідомила очільниця Управління Оксана Косенко, за перші шість місяців нинішнього року бюджет громади виконано на 117%.

Детальніший аналіз бюджетних надходжень зробимо пізніше, поки ж зазначимо, що доходи громади за цей період склали 166 мільйонів 247 тисяч гривень, видатки – вже з урахуванням їх збільшення завдяки перевиконанню бюджетних надхожень склали 158 мільйонів 590 тисяч.

Із загальної суми витрат 69, 2% склали потреби утримання та розвитку мережі освітньої галузі. Це понад 94 мільйонів гривень. Трохи більше 4,5 мільйонів гривень пішли на охорону здоров’я.

Бюджет розвитку громади у першом півріччі склав понад 15 мільйонів. За рахунок економії коштів та перевиконання бюджету відбулося перекидання коштів. Зокрема, і щодо виконання заходів Програми «Розвиток, ремонт та утримання об’єктів житлово-комунального господарства, благоустрою та соціально-культурного призначення». Завдяки цьому фінансуватимуться роботи з капітального ремонту дорожної інфраструктури у Світильному, Плоскому, Богданівці, кошти спрямовуються і на інші об’єкти.

Надзвичайно цікавим та достатньо чутливим було і залишається питання щодо затвердження плану оптимізації мережі закладів освіти Великодимерської громади на 2021-2024 роки. Насамперед, ми повинні виконати вимоги законодавства: заклади освіти до 2024 року повинні бути гімназіями та ліцеями. Але питання оптимізації – то є веління часу. Заступник селищного голови Олександр Куценко зауважив при цьому, що немає потреби чекати крайньої часової точки, вказаної законом. Це треба робити вже сьогодні.

Актуальним питання залишається для трьох шкіл – у Плоскому, Світильні та Русанові. Є 10-і класи, де сьогодні маємо 6 чи 7 учнів. Зрозуміло, що важко говорити про якість навчального процесу та про ефективне використання ресурсів.

Тому план передбачає - аби реалізувати права громадян на освіту, аби підвищувати її якість, аби зі здоровим глуздом підходити до використання коштів – провестиоптимізацію, виконавши ряд заходів. Це, насамперед, грунтовний аналіз наявної мережі закладів освіти та шляхів їх оптимізації, визначення перспективної мережі гімназій та ліцеїв, проведення громадських слухань та обговорень, проведення відповідного конкурсу на визначення опорного закладу, розробки транспортних маршрутів. Звісно, це і питання працевлаштування звільнених працівників закладів освіти тощо. Словом, це непростий комплекс заходів, які вже треба реалізовувати, якщо ми є відповідальними людьми, і надто – перед нашими школярами, які потребують отримувати високий рівень знань. Аби бути конкурентноздатними сьогодні і особливо завтра.

План оптимізації мережі закладів депутати затвердили.

Сесія ухвалила кілька важливих, однотипних рішень, котрі повинні мати позитивний вплив на майбутній розвиток сіл нашої громади. Це – про розроблення містобудівної документації «Генеральний план та план зонування території (у складі генерального плану)»: населених пунктів Жердівського, Бобрицького, Плосківського, Світильнянського, Русанівського старостатів, сіл Рудня, Шевченкове. Декількох населених пунктів, де такі документи були розроблені та ухвалені раніше, питання звучить дещо по-іншому – «оновлення та внесення змін до генерального плану та зонування території». Це стосується Великої Димекри, Богданівки, Гоголева та Зорі.

Крім цього, позитивне рішення ухвалене сесією щодо надання дозволу на проведення робіт з інвентаризації земель Богданівського, Гоголівського, Плосківського, Русанівського, Світильнянського старостатів.

Поділитися:
Актуальні новини
28.03.2024 09:57
У Великодимерській громаді провели семінар для освітян
У Великодимерській громаді провели семінар для освітян. Захід обʼєднав керівників навчальних закладів та управлінь освіти з восьми громад. Освітяни зібрались, аби почути досвід керівників навчальних…
27.03.2024 15:59
Лист подяки тарості Світильнянського округу Сергію Шевченку
Лист подяки, під час засідання виконавчого комітету Великодимерської селищної ради, старості Світильнянського округу Сергію Шевченку вручили бійці Добровольчого формування № 24 територіальної громади…
27.03.2024 11:28
ВОЛОНТЕРИ З НІМЕЧИННИ: ПОЧАТОК ПЛІДНОЇ СПІВПРАЦІ В ВЕЛИКОДИМЕРСЬКІЙ ОТГ
Представники німецького муніципалітету Калден та міста Лібенау, що поблизу Касселя, відвідали Великодимерську громаду. Мета візиту: обговорення подальшої співпраці та реалізація спільних целей,…
25.03.2024 12:43
Про роботу Руднянського старостинського округу за період 04.03.2024-24.03.2024 рр
В старостаті оформлено пакети документів на отримання послуги: Надання одноразової матеріальної допомоги відповідно до Програми «З турботою про кожного» Великодимерської селищної…