Ліцей упевнено став на дорогу наближення до головної мрії – бути взірцевим навчальним закладом

Біда. Біда наша у тому, що у 21-му столітті, у світ діджиталізації, суцільної смартофізації та інших принад сучасності, у нас як про мрію говорять про потребу мати …сучасні туалети. Це ж як ми жили, і що ми робили? Скажіть, друзі?

…Про сучасного рівня вбиральні говорить не тільки директор Великодимерського ліцею Тетяна Філіпова. Нещодавно на зустрічі із селищним головою тему туалетів у центрі селища, а точніше їх відсутності, порушували старшокласники, члени учнівського самоврядування.

Насправді, головна мрія нового очільника найбільшого навчального закладу в громаді, - звісно, не вбиральні. Але вони, саме сучасного рівня, є одним із важливих кроків до наближення найважливішої мрії – перетворення Великодимерського ліцею у заклад, яким би пишалися всі: діти, дорослі, селищна влада. У який хотілося б приходити. У якому б хотілося навчатися. І який би всім гостям показували як зразок навчального закладу.

Можу одразу заспокоїти – це не голослівне бажання. Очолюваний Тетяною Філіповою ліцей – звісно, за підтримки керівництва селищної ради, депутатського корпусу, сантиметр за сантиметром, або крок за кроком наближається до вказаних стандартів.

Але справді, один з перших рішучих кроків, до яких вдалася пані Філіпова, стосувалося саме туалету. І за це їй багато людей просто мовчки аплодували. Директор зруйнувала те, що реально було вже давно ганьбою. Ганьбою навчального закладу, а відтак і всього селища. Це був вуличний туалет з усіма його «принадами». Він недалеко від входу до школи простояв з моменту побудови закладу, тобто – з 1975 року. І який вже давно перестав бути місцем для фізіологічних потреб дітей. Воно стало місцем не тільки перекурів школярів, і школярок теж. А ще - давайте не ховати голову в пісок, як це роблять страуси, а будемо говорити відверто: те «архітектурне диво» служило також і місцем здійснення ще й інших маніпуляцій. Люди, котрі руйнували туалет, побачили там досить велику кількість …шприців.

Його вже, слава Богу, немає. Але Тетяна Філіпова говорить про туалети.

  • Селищна рада нас підтримала, ми поряд з існуючими внутрішніми вбиральнями, створюємо один – поки що один, який буде показовим. У мене глибоке переконання: діти змалечку повинні привчатися до хорошого, до зручності, до комфорту. Таким туалет і буде. Це дуже важливо. І ми від цього будемо рухатися далі, - говорить Тетяна Анатоліївна.

…Внутрішні та зовнішні зміни у Великодимерському ліцеї за останні півроку не помітні лише тим, хто нічого помічати не хоче взагалі. Власне, зміни можна назвати революційними. Однак, не в традиційному розумінні революції, коли та несе хаос та розруху. Навпаки. Всі нововведення мають позитивне спрямування. Одне з них – капітальний ремонт спортзалу. Важливо, що і влада громади, і, безперечно, адміністрація закладу не стали чекати літа, коли наступлять канікул, а розпочали масштабні ремонтні роботи восени. Як кажуть, не відходячи від каси.

Свою функціональну діяльність спортзал припинив 29 листопада минулого року. З того часу там тривають роботи, часто і вдень, і вночі. Зірвано підлогу і вже залито бетоном, поцикльовані стіни. Вже поставлені нові склопакети, які називаються багатокамерними і так далі і так далі. Сенсу перераховувати все, що там робиться і вже виконано, наразі немає. Що не день – то щось нове. Головне – кінцевий результат.

  • У нас буде шикарна олімпійська підлога, практично із найсучаснішим покриттям. Це буде зал, де будуть створені комфортні умови для дітей займатися фізкультурою, спортом, де будуть роздягальні, душові, де будуть комфортні умови для роботи вчителів, комори для зберігання інвентаря, де ми зможемо організовувати та проводити різноманітні змагання. І головне – ми не робимо спортзал задля того, щоб бути чи на рівні, або бути кращими від когось. Ми хочемо і матимемо сучасний спортзал, в якому насамперед буде зручно нашим дітям, щоб вони тут ставали здоровішими та кращими. Ми робимо спортзал, яким буде пишатися, я упевнена, вся наша громада, - переконана Тетяна Філіпова.

Кошторисна вартість ремонту спортзалу в ліцеї – 3 млн. 900 тисяч грн. Орієнтовний термін закінчення робіт – кінець лютого.

Директор ліцею наголошує: як тільки закінчаться роботи в спортзалі, то вже у черзі на – треба наголосити не косметичні, а капітальні зміни – стоять актова зала та шкільна бібліотека. Далі – ще грандіозніші плани.

Ліцей крокує дорогою наближення до головної мрії, про яку ми говорили на початку. Власне, він почав рухатися цією дорогою. Ми ж будемо знайомити вас з усіма змінами. Вони цікаві і, безперечно, позитивні.

На фото: директор ліцею Тетяна Філіпова; ремонтні роботи в спортзалі, створення туалеату та руїни вуличного «мєжьо»

Поділитися:
Актуальні новини
29.03.2024 11:54
Рейд в громаді ССДС
Службою у справах дітей та сім’ї Великодимерської селищної ради спільно з працівниками сектору ювенальної превенції Броварського районного управління поліції, поліцейськими офіцерами громади та…
29.03.2024 09:50
Так приємно робити добрі справи!!!🥰
Так приємно робити добрі справи!!!🥰 У час війни в Україні важливо пам’ятати про тварин, які залишилися без господарів, і забезпечувати їх харчами.🐕🐈‍⬛ І якщо великі притулки часто отримують…
29.03.2024 09:47
Надання підтримки розвитку галузей тваринництва та льонарства
Управління агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації відповідно до Комплексної програми розвитку сільського господарства та сільських територій Київської області на 2024…
29.03.2024 09:43
Про роботу Шевченківського старостату
У Шевченківському старостаті 21 березня 2024 року було встановлено два модульних будинки благодійною організацією «Батьківська хата» по вул. Гоголівська,19 (Мухін О. ) та по вул.