Меморандуми про співпрацю сприятимуть розвитку громади

19 жовтня в залі засідань селищної ради відбулася зустріч керівництва Великодимерської територіальної громади в особі селищного голови Анатолія Бочкарьова та його заступника Олександра Куценка, представників депутатського корпусу селищної ради, освітньої та культурної галузей з керівниками громадських організацій «Київська Школа Рівних Можливостей» та «СВ-Платформа».

Як відомо, ГО «Київська Школа Рівних Можливостей» створена в Києві у 2000 році та об’єднує молодь у просвітницьких проектах та громадських акціях, спрямованих на утвердження гендерної рівності в Україні. Основною метою є участь у розбудові демократичного соціуму шляхом формування творчої вільної особистості. Основною формою роботи даної громадської організації є освітні програми з використанням інтерактивних форм (тренінгів), які орієнтовані здебільшого на молодь.

Діяльність ГО «СВ-Платформа» грунтується на позитивному досвіді співпраці в рамках першої фази ініціативи «Мери за економічне зростання» (М4EG), що реалізовувалася в Україні в 2017-2020 роках, а також в процесі розроблення та реалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади до 2027 року.

Обговоривши всі аспекти щодо налагодження співпраці Великодимерської громади з вищезгаданими громадськими організаціями, було вирішено укласти відповідні меморандуми про співпрацю.

Зокрема, метою співпраці з ГО «СВ-Платформа» є консолідація зусиль для сприяння сталому та інклюзивному місцевому економічному розвитку та створенню робочих місць у Великодимерській територіальній громаді.

Серед напрямків співпраці: забезпечення участі територіальної громади у другій фазі ініціативи «Мери за економічне зростання», що фінансується ЄС та впроваджується ПРООН в Україні протягом 2021-2024 років; встановлення та розвиток співпраці з громадами інших країн; реалізація проекту «Розкриття місцевого підприємницького потенціалу для відповідального зростання Великодимерської громади» та ін.

Аналізуючи положення Меморандуму, представник ГО «СВ-Платформа» В.О.Кокоть акцентував увагу на створенні належної інфрастуктури в індустріальному парку для залучення в громаду інвестицій спрямованих на забезпечення її сталого розвитку.

Що стосується співпраці з ГО «Київська Школа Рівних Можливостей», то її метою є налагодження співпраці та реалізація комплексних заходів, направлених на розвиток ефективного діалогу інститутів громадянського суспільства задля підвищення ефективності залучення місцевих громад у процеси розробки та прийняття рішень органами влади, підвищення адвокаційних процесів задля реальних змін на місцевому рівні, ширшого залучення громадян до діяльності організацій громадянського суспільства.

Обговоривши всі необхідні аспекти, було визначено уповноважених представників для забезпечення реалізації меморандумів та проведено процедуру їх підписання обома сторонами.

Поділитися:
Актуальні новини
28.03.2024 09:57
У Великодимерській громаді провели семінар для освітян
У Великодимерській громаді провели семінар для освітян. Захід обʼєднав керівників навчальних закладів та управлінь освіти з восьми громад. Освітяни зібрались, аби почути досвід керівників навчальних…
27.03.2024 15:59
Лист подяки тарості Світильнянського округу Сергію Шевченку
Лист подяки, під час засідання виконавчого комітету Великодимерської селищної ради, старості Світильнянського округу Сергію Шевченку вручили бійці Добровольчого формування № 24 територіальної громади…
27.03.2024 11:28
ВОЛОНТЕРИ З НІМЕЧИННИ: ПОЧАТОК ПЛІДНОЇ СПІВПРАЦІ В ВЕЛИКОДИМЕРСЬКІЙ ОТГ
Представники німецького муніципалітету Калден та міста Лібенау, що поблизу Касселя, відвідали Великодимерську громаду. Мета візиту: обговорення подальшої співпраці та реалізація спільних целей,…
25.03.2024 12:43
Про роботу Руднянського старостинського округу за період 04.03.2024-24.03.2024 рр
В старостаті оформлено пакети документів на отримання послуги: Надання одноразової матеріальної допомоги відповідно до Програми «З турботою про кожного» Великодимерської селищної…