Велика Димерка потрапила до телевізійного циклу «Країна пісень»

«Країна пісень» - так називається цикл телепрограм, який стартував на «UA-Першому» у квітні минулого року. Телепрограма розповідає про фольклорні гурти України, про співаків, для котрих народна пісня є не просто любов’ю до пісні, а й навіть смислом життя, способом урізноманітнити життя собі та однодумцям, способом зберегти та примножити такий глибинний, неповторний та життєдайний пласт нашої української культури.

Нині команда «Країна пісень», подорожуючи Україною, відзнімає телематеріал для осіннього циклу програми. Редактор Олена Нужна через соціальну мережу познайомилася із фольклорною групою з Великою Димерки «Джерело».

Намір побувати тут та відзняти програму з’явився одразу. Пані Олена відшукала контакти з учасником та керівником гурту «Джерело» Людмилою Настич. Телефонний дзвінок, короткі і продуктивні перемовини, і от 8 липня «Країна пісень» знімальний день провела у Великій Димерці.

Оскільки програма не обмежується лише пісенною частиною життя фольклорних ансамблів, а широко розповідає про гурт, його учасників, традиції, уподобання, то локації для роботи знімальної команди були різними. За сценарієм телекамериспочатку знімали процес риболовлі на так званій димерській Оболоні, де головним персонажем цього дійства виступила справжній фанат поплавка, крючка і черв’ячка Ніна Федірко.

Наступною локацією стало обійстя народної майстрині, котра теж є активним учасником гурту «Джерело». Ведуча програми Іванка Червінська разом з колегами відзняли музей Ніни Федірко, урок вишивання від народної майстрині. Ну а потім вже «Джерело» заспівало кілька пісень. Іванка Червінська розпитувала учасників гурту при цьому про історію пісень, яким є репертуар колективу і як він підбирається, як часто «Джерело» збирається, чи проводяться репетиції, звідки таке красиве вбрання у цих жіночок тощо.

Також були відзняті кілька інтерв’ю з учасниками колективу.

А завершальним акордом досить насиченого знімального дня став сюжет з жінками з «Джерела» та …велосипедами. Режисер програми, дізнавшись що до хати Ніни Іванівни чимало членкинь гурту добралися найпопулярнішим димерським видом транспорту – а це велосипед, запропонувала відзняти сюжет з проїздом на двоколісних вулицею, та ще й з піснями при цьому. Вийшло справді красиво. Зрештою, як і все інше.

Вихід телепрограми «Країна пісень» з участю великодимерського фольклорного гурту «Джерело» очікується на «UA-Першому» вже восени. Про конкретний час повідомимемо громаду неодмінно.

Поділитися:
Актуальні новини
24.04.2024 10:16
Онлайн засідання робочої групи з питань реалізації в громаді пріоритетів державної політики у сфері надання соціальних послуг і послуг соціального характеру через впровадження або посилання мінімального пакету інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми
23.04.2024 відбулось онлайн засідання робочої групи з питань реалізації в громаді пріоритетів державної політики у сфері надання соціальних послуг і послуг соціального характеру через впровадження…
24.04.2024 10:10
Гуманітарної допомоги до міста Харків
1 генератор на 6 Квт. передав виконавчій комітет Великодимерської селищної ради в якості гуманітарної допомоги до міста Харків, який щодня потерпає від ворожих атак. Він перебував на балансі відділу…
24.04.2024 09:37
Світильнянський старостинський округ інформує
В рамках двомісячника благоустрою населених пунктів працівниками комунального господарства було прибрано та пофарбавано автобусну зупинку у селі Гребельки Світильнянського старостинського округу.
24.04.2024 09:27
ССДС інформує
22 квітня 2024 року відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. В рамках засідання Комісія розглянула 11 питань, а саме: - про надання дозволу на укладання договору…