«Встань, козацька славо!»

Так називалося урочисто-спортивне свято, яке пройшло у Великодимерському ліцеї 13 жовтня напередоді Дня козацтва

Вітали з цим днем учасників дійства директор ліцею Тетяна Філіпова, її заступник Валентина Бабич, начальник Управління освіти, культури, молоді та спорту Тетяна Іваненко, настоятель Свято-Покровського храму отець Ігор та особливий гість того дня – начальник військового гарнізону полковник Михайло Волинець.

Зокрема, пан Волинець наголосив на тому, що «…легендарні подвиги й перемоги наших славних предків допомагають нам відчути себе невід’ємною частиною величного та нескореного народу з непростою історією та глибоким корінням. Сьогодні наше військо продовжує боронити рідну землю і творити нашу державу. Російська окупація – це агонія імперії, яка не має ні історичної, ні політичної перспективи. Ми сильні. Нас не зламати! І ми рухаємося вперед!».

І важливо, що нинішнє свято, на думку офіцера, проходить ще й у формі змагання. Це також демонструє і готує нас до того, що в разі необхідності ми станемо разом на захист нашої рідної Вітчизни.

Велике значення, сказала директор ліцею, має сьогоднішній захід в плані підвищення патріотизму, нашої любові до історії, до сьогодення та наших перспектив України. «Хочу особливо наголосити, - підкреслила Тетяна Філіпова, - що ви, дорогі учні нашого ліцею, будете тут, в його стінах завжди почутими та зрозумілими та захищеними. Хай сьогодні переможуть найсильніші, однак ви для мене, для всього педагогічного колективу всі вже є переможцями».

Відбулося урочисте внесення державного прапора. Це зробили дев’ятикласники Наталя Половко та Захар Ярмоленко. Технічні проблеми не дали можливості розпочати свято ще й з гімну України. Однак це не зіпсувало загального піднесеного настрою.

Свято «Встань, козацька славо» справді пройшло у гарній, дружній, веселій і невимушеній атмосфері.

П’ять команд, у кожній з яких було по 5 осіб, змагалися з чотирьох дисциплін. На кожній з них працювали вчителі фізкультури – Віктор Ємельянов, Наталя Козик, Валерій Яресько, та вчитель англійської мови Михайло Дудар.

Десятикласники та одинадцятикласники змагалися хто швидше розбере і складе автомат, одягне протигаз, хто найбільше разів підтягнеться на перекладині та влучніше стрілятиме з пневматичної гвинтівки.

Результати підраховувалися в індивідуальному та загальнокомандному заліку. Ми їх всіх наводимо. Багато з досягнутих показників не можуть не обнадіювати. Наприклад, те ж підтягування на перекладині. З результатом 25 разів переміг Віктор Грушкевич. Цікаво, що третє місце посів його брат Богдан Грушкевич – 22.

Напружена боротьба тривала у вправі «збирання та складання автомата». Переміг Олександр Бобко з 10-А. Він упорався із завданням за 28 секунд. А от далі однаковий результат – у 29 секунд - показали одразу 6 чоловік. І що найбільш цікаво, що варто особливо відзначити - серед них і одна дівчина. Це Олександра Ровенська з 10-Б.

Визначилися в ході змагань і, можна так сказати, абсолютні лідери. Варто відзначити Владислава Гришка, який переміг в індивідуальному заліку в одяганні протигазу та стрільбі. Віктор Грушкевич, крім свого чемпіонства у підтягуванні на поперечині, був серед тих, хто розташувався на 2-8 місцях у вправі з автоматом. Данило Куценко став призером двічі – у підтягуванні та у протигазі. Такого ж результату досяг й Іван Прилуцький – став призером у «автоматі» та в «протигазі».

Але, як підкреслила директор ліцею Тетяна Філіпова під час підведення підсумків та вручення заслужених відзнак, цього дня виграли всі. І учасники, і їхні команди прихильників.

Ну а обговорення ходу змагань з посмішками, сміхом та жартами тривало ще досить довго. Бо свято, як і належить козацькому, закінчилося чаюванням та поїдання дуже смачної козацької каші, яку майстерно приготувала Ірина Кучерова разом за помічниками з 11-А.

Результати змагань, персональні та командні

Підтягування на поперечині

  1. Віктор Грушкевич – 25 разів (11-А).
  2. Данило Куценко – 23 (10-В).
  3. Богдан Грушкевич – 22 (10-В).
  1. 10-В. 2. 11-А. 3.11-Б.

Одягання протигазу

  1. Владислав Гришко – 3.67 сек (11-Б).
  2. Роман Прилуцький – 4.38 (11-А).
  3. Данило Куценко – 4.39 (10-В).
  1. 11-Б.2. 10-В.3. 11-А.

Стрільба з пневматичної гвинтівки (відстань до мішені10 метрів, 5 пострілів)

  1. Владислав Гришко (11-Б) – 37 очок.
  2. Артем Кондратюк (10-Б) – 36
  3. Роман Шевченко (11-Б) – 34
  1. 11-Б. 2. 11-А. 3. 10-В.

Автомат: розбирання та збирання

  1. Олександр Бобко (10-А) – 28 сек

2-8 місця з результатом у 29 сек: Олексій Погиба (10-А), Іван Снігур (11-Б), Олександр Половко (11-Б), Олександра Ровенська (10-Б), Іван Семиног (10-В), Іван Прилуцький (11-А), Віктор Грушкевич (11-А).

Загальнокомандний підсумок (за всіма дисциплінами):

  1. 11-Б
  2. 11-А
  3. 10-В

Поділитися:
Актуальні новини
25.04.2024 14:32
Роздача насіння асіння овочевих культур  внутрішньо-переміщеним особам
24 та 25 квітня у Світильнянському та Бобрицькому старостинських округах було роздано насіння овочевих культур внутрішньо-переміщеним особам, багатодітним сім’ям та ін. Допомогу…
24.04.2024 16:41
Моніторинг якості початкової освіти у Русанівській гімназії
Зовнішній моніторинг якості початкової освіти у Русанівській гімназії 24 квітня учні 4 класу Русанівської гімназії взяли участь в основному етапі третього циклу загальнодержавного…
24.04.2024 16:38
Новини з РЕ:ОСВІТИ в громаді
РЕ:ОСВІТА крокує ліцеями Великодимерської громади. 24.04.2024 р. в рамках реформації освітнього середовища громади, була проведена зустріч з учнями Тарасівського ліцею. …
24.04.2024 16:16
УВАГА! КП "Великодимерське" інформує
ОГОЛОШЕННЯ Шановні мешканці Великодимерської територіальної громади! Комунальне підприємство «Великодимерське» Великодимерської селищної ради повідомляє, що з 1 травня 2024 року розпочинає…