Додаткові кошти на ремонт доріг, на вуличне освітлення, розвиток футболу і багато чого іншого…

Відбулася 9-а сесія Великодимерської селищної ради 8-го скликання. Прибули і брали участь в ухваленні рішень 19 депутатів. Головували селищний голова Анатолій Бочкарьов та секретар ради Антоніна Сидоренко

Сесія історична. Власне, кожна з них носить такий статус. Чому? Не варто забувати, що після жовтневих виборів 2020 року та приєднання нових населених пунктів до громади йдеться про її фактичне становлення у новому форматі.

Розпочинається робота над новою Стратегією

Саме з цим і пов’язане питання, котре не входило в порядок денний, але має таке ж важливе значення як й інші. Радник селищного голови з місцевого економічного розвитку Валерій Кокоть провів коротку презентацію роботи над новою стратегію розвитку Великодимерської громади.

Власне, Стратегія вже була, була схвалена. Але прийшли нові часи. Тобто, громада зросла, збільшилася кількісно, і це потребує розробки та ухвалення нового стратегічного документу.

Валерій Кокоть відзначив, що вже існуючий документ відкриває можливості претендувати на кошти державного Фонду регіонального розвитку, а входження Великодимерської громади в Асоціацію «Мери за економічне зростання» розкриває ще потужніші горизонти – мати реальний шанс скористатися коштами європейських структур. Зокрема, брати участь у вже оголошеному європейському конкурсі. Цей конкурс підтримуватиме реалізацію проектів вартістю до 1 млн. євро. Але потрібні проекти, реальні і якісно підготовлені. Їх чи його на конкурс треба подати до 4 квітня.

Але ще раз наголосимо – відбулася не презентація самої Стратегії, а початку її роботи, та наголошення на принципах, на яких здійснюватиметься її підготовка. Насамперед, вона має проходити максимально відкрито та з максимальним залученням населення громади. Для цього проводитиметься опитування мешканців, залучатиметься всі, хто має інтерес до цього та небайдужість, як і по якому шляху розвиватиметься громада. Особливо це стосується бізнесових структур.

Безпосередня ж робота стартуватиме з елементарних процедурних питань – видання селищним головою відповідного розпорядження, створення робочої групи.

Хто що мав і скільки витрачав

… Порядок денний 9-сеії був рекордно багатим на питання. Для розгляду було внесено 64 пункти. З них майже 30 питань стосувалися земельної сфери. Як то – затвердження проектів землеустрою, надання дозволів на розробку технічної документації тощо.

Не дивлячись на те, що сільські ради вже перестали існувати, але процедурно сесія селищної ради повинна була затвердити звіти про виконання бюджетів сільських рад за минулий рік населених пунктів, що влилися в громаду вже на другому етапі. Тут цікава циферія. Для розуміння та певного аналізу.

Отже, перша цифра – то доходи сільської ради, друга цифра – витрати.

Богданівка: 19 млн. 453 тисяч - 19 млн.777 тисяч;

Гоголів: 17 млн. 400 тисяч - понад 16 млн.200 тисяч;

Кулажинці: 1 млн.255 тисяч – 1 млн.352 тисячі;

Плоске: 1 млн.939 тисяч – 1 млн.457 тисяч;

Русанів: 3 млн.197 тисяч – 3 млн.520 тисяч;

Світильня: 2 млн.283 тисяч – 2 млн.341 тисяча.

Додаткові кошти на…

На сесії або затверджувалися програми, або у вже існуючі вносилися зміни, якими депутати виділили додаткові кошти на різні сфери.

На капітальний ремонт доріг:

у Русанові, перетин вулиць Київська, Гайова та Хамбіра – 1,5 млн. грн;

у Світильні, вул. Набережна – 3 млн;

у Гоголеві, вул. Садова – 1 млн. 700 тисяч.

Додатково до раніше виділеного 1 мільйона на утримання вуличної мережі освітлення направили ще 400 тисяч.

35 тисяч та 30 тисяч відповідно передбачено на виготовлення проектної документації будівництва багатофункціонального спортмайданчика та спорудження тенісного корту на стадіоні у Великій Димерці по вулиці Парковій.

До речі, стосовно цього стадіону, то внесена ще одна правка. Так, замість спорудження адмінприміщення цього року будуть робитися трибуни для глядачів. Адмінприміщення відкладається на трохи згодом.

Депутати виділили до кінця нинішнього року 285 тисяч гривень на становлення комунального підприємства «Футбольний клуб «Колос», котрий має опікуватися розвитком цього виду спорту у громаді. І головний наголос має робитися на дитячо-юнацькому футболі та вибудові футбольної вертикалі.

Сесія позитивно проголосувала за затвердження Програми «Висвітлення діяльності Великодимерської селищної ради та її виконавчих органів у засобах масової інформації у 2021-2023 роках». Перша сума, виділена на ці потреби, складає 49 тисяч гривень...

P. S. Про решту цікавих рішень, зокрема про створення Служби у справах сім’ї та дітей, - вже наступного разу.

Поділитися:
Актуальні новини
02.05.2024 15:53
Братерство без кордонів
Братерство без кордонів В рамках робочої поїздки відвідали польське місто-побратим Єдвабно. На знак вдячності та поваги привітали Sławomir Ambroziak з перемогою на місцевих виборах і перейшли до…
02.05.2024 15:32
Учні Богданівської гімназії взяли участь у проєкті психоемоційної допомоги від Клубу Добродіїв разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)
Щоб підтримати дітей та покращити їхній емоційний стан, Клуб Добродіїв разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) створили комплексний проєкт психоемоційної допомоги для…
02.05.2024 15:13
Безоплатна вторинна правнича допомога
Безоплатна вторинна правнича допомога (БВПД) — вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Категорії осіб, які мають право на БВПД…
02.05.2024 15:10
Відбулося засідання робочої групи зі внесення змін до Стратегії розвитку громади
Представники Великодимерської селищної ради – тимчасово виконуючий обов’язки селищного голови Олександр Борсук, заступники селищного голови Олександр Рубанка, Лідія Сичова, Олександр…