Головні діючі особи дитячого свята - діти…

Так і відбулося у Плоскому

Є кілька маркерів для визначення – так вдалося дитяче свято чи ні? Перше – кількість дітей. Староста Плоского Наталя Карпенко, котра дуже хвилювалася, аби все пройшло на рівні, зазначила, що такої кількості дітвори вона навіть очікувала.

Другий маркер – чи задоволені самі діти проведеними на святі годинами? Судячи з побаченого, а обличчя дітлахів випромінювали і задоволення, і навіть захоплення, їм було тут цікаво. Отож і цей маркер показує на успіх заходу.

Так, багатьом не вистачило батутів і гірок, щоб побавитися на вже звичних атракціонах. Організатори планували, і все воно направлялося сюди. Однак, про що повідомила Наталя Карпенко, не доїхало. З банальної, але ж серйозної причини – зламався транспортний засіб.

Важливою й була погода – чи не зіпсує дощик всі плани, а головне настрій головним дійовим особам свята? Пані Карпенко увесь час, що займало відкриття, не ховала парасольку – на фарт, щоб дощу не було. Він зовсім трішечки налякав присутніх кількома краплями, але взагалі то погода, хоча і не була вельми теплою, все ж сприяла здійсненню всіх планів. Має пані Карпенко свою «магію».

І, нарешті, останній маркер – чи була на святі в центрі уваги саме дітвора, чи вона грала головну скрипку?. Судячи із початку відкриття, коли дітки привітали учасників в тім числі і на прикрашених симпатичних велосипедиках, судячи, що ведучими теж стали діти – то учасники шкільного естрадного гурту Плоского «Дебют» Марія Натягла, Андрій Явтушенко та Даниїл Малюга, що на різних спортивних локаціях теж головними були діти, то свято справді вдалося і досягло головної мети.

Отже, у Плоскому вперше в історії цього села 30 травня до Міжнародного дня захисту дітей проводилося спортивно-розважальне свято. Ініціативу його проведення і головне організаторське навантаження взяло на себе керівництво ДЮСШ Великодимерської громаду. Задум одразу підтвердив старостат, і взявся за справу. Наталя Карпенко долучилася сама та долучила всіх, хто міг зробити його цікавим і змістовним.

А всі перераховані раніше маркери показали – свято справді отримало схвальну оцінку у присутніх. Динамічним і достатньо різноманітним було відкриття . Коротко і не банально привітали дітей голова Великодимерської селищної ради Анатолій Бочкарьов, староста Плоского Наталя Карпенко.

Вже згадані ведучі, юні шоумени – можна і так сказати, робили свою справу бадьоро, весело, що вже налаштовувало на розважально-змагальну мелодію. Виступ плосківського зразкового дитячого ансамблю «Джерельце» був одночасно красивим, талановитим, але й запальним. Бо не одну дитину, присутню на шкільному подвір’ї, особливо дівчаток, змушував підтанцьовувати. Та й дорослі, крім усмішок, починали активніше рухатися.

Свої оплески отримали солістка з Русанова, вже шестикласниця Анастасія Юрченко. Як і добре знаний, зразковий духовий оркестр з цього ж таки села під незмінним керівництвом Анатолія Симонова. І навіть виконаний оркестрантами у кінці та званої урочистої частини «Прощання слов’янки» не збило нікого з пантелику, а сприйнявся просто як сигнал до початку спортивної частини свята.

Варто нагадати і ще про одну традицію таких днів – нагородження кращих спортсменів. І тут треба віддати належне організаторам. Все вони зробили надзвичайно динамічно. Чому сприяло і те, що нагороди по черзі, швидко і без затримок, вручали голова райради Сергій Гришко та селищний голова Анатолій Бочкарьов.

Що суттєво – до імпровізованої сцени підбігали дівчатка та хлопчики, котрим вручали, окрім грамот, значки першорозрядників. Свої перші спортивні звання - а це юнацькі розряди І-ІІІ ступенів отримали 25 хлопців та дівчат, хто займається, і займається успішно в ДЮСШ.

Спортивна частина цього дня – то була, до речі, своєрідна презентація ДЮСШ Великодимерської громади, котра має п’ять відділень.

Євген Овдій зі своїми каратистами показав навіть невелику виставу, де знайшлося місце демонстрації вміння володіти прийомами. Але не тільки. На очах у публіки спортсмени та тренер показали, як треба влучно та вправно бити цеглини.

Практично у центрі стадіону встановили боксерський ринг. Тут свої бої провели 17 пар боксерів, котрі аж ніяк не назвеш показовими. Показувалося інше – бажання будь що отримати перемогу навіть у таких, здавалось би не змагальних, враховуючи статус свята, двобоях. Своїх підопічних виставили тренери ДЮСШ з боксу Руслан Мишко, Іван Міхеєв, Ярослав Халєєв, Ігор Козик. Взяли участь у святі також юні боксери Вадима Лавренця з Броварів та Михайла Грєзєва з Требухова.

Неподалік розташувався майданчик, де своє вміння із спортивної акробатики показував тренер Іоан Нагорний та його вихованці.

Здається, додатуться прихильників у «королеви спорту» - легкої атлетики. Бо тренер Надія Шарпило не пропонувала учасникам достатньо банальний біг. Ні, пропонувалися цікаві, веселі, різноманітні старти. Бажаючих позмагатися було вдосталь.

А на волейбольному майданчику під керівництвом тренера ДЮСШ Олександра Чугреєва відбувся показ майстерності вихованцями відділення цього виду спорту. Пройшли два матчі – між командами хлопців та командами дівчат.

Ну а хто з учасників чи гостей свята багато рухався і віддав чимало сил, той міг підкріпитися смачною картоплею від польовою кухні.

  • У нас картопля площенська, а куховар та кухня зі Світильного, - весело запрошувала всіх скуштувати працівниця імпровізованої кухні.

Вона говорила, а повар Василь Чернюк мовчки, але зі знанням справи, насипав у тарілочки запашну гарячу картошку, приправлену м’ясом. Не кашу, як багато хто стереотипно сприйняв вмістиме екс-армійської польової кухні. А саме – картошки, та ще й із солоненьким огірочком. Дітей, та й дорослі не відмовлялися, за рахунок спонсорів пригощали ще й морозивом.

  • Так, я дуже хвилювалася, - каже пані Наталя Карпенко. – Але, здається, все пройшло успішно. Найголовніше – погода сприяла. Я вдячна директору ДЮСШ Руслану Мишку за ідею провести таке свято, і провести його у нас. Вдячна всім, хто долучився до організації. В тім числі й нашим приватним підприємцям, кожен з яких зробив свій вагомий внесок, аби все задумане вдалося. Нас це надихає. Думаю, далі буде.
Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…
16.05.2024 13:11
Флешмоб до Дня вишиванки зробили учні та вчителі Великодимерського ліцею
Більше 400 учнів Великодимерського ліцею вийшли на флешмоб до Дня Вишиванки. У ньому взяли участь учні та вчителі ліцею. Запальний танок виконували тримаючи в руках жовто-блакитні стрічки. …