Хвору із гострим інфарктом з Великої Димерки до Інституту серця доставили гелікоптером

У суботу, 11 грудня, гвинтокрил Національної поліції аеромедичної експлуатації о 10 годині 44 хвилин здійснив приземлення на газоні стадіону «Колос» у Великій Димерці.

До нього під’їхав автомобіль екстреної медичної допомоги. Від приміщення димерської амбулаторії від доставив хвору з діагнозом «гострий інфаркт». Жінку на медичних ношах помістили в салон і близько 11-ї години гелікоптер піднявся у повітря і взяв курс на Київ. Згодом він успішно здійснив посадку на території Інституту серця.

… Зранку суботи 71-річна жителька Великої Димерки Анна Тищенко відчула себе зле. Живе вона неподалік місцевої амбулаторії, тож дійшла туди сама. Близько 9-ї ранку. Далі – була ціла низка оперативних та професійних дій медиків, поліції, місцевої влади.

Сімейний лікар Катерина Опанасенко та медсестра Надія Онишко почали обстеження пацієнтки і одразу зробили кардіограму. Вона показала, що в Анни Петрівни - гострий інфаркт. Лікар тут же зателефонувала до екстреної медичної допомоги. Машина прийшла досить швидко.

Бригада екстреної допомоги, прибувши до Великої Димерки, зробила повторну кардіограму. Вона підтвердила висновок димерських медиків – гострий інфаркт. Лікарі Центру екстреної медичної допомоги з огляду на стан хворої приймають рішення, що транспортувати жінку автомобілем є потенційно небезпечним. Оперативно ухвалюється рішення задіяти в нештатній ситуації спеціальний гелікоптер Національної поліції України.

Проходить дуже небагато часу, надходить дзвінок до поліцейських Великодимерської громади з Броварського райвідділу поліції – забезпечити прийом гелікоптера. Місцем приземлення обирається найбільш зручне місце – селищний стадіон. Поліцейський Євген Ніколенко повідомляє про ситуацію заступнику селищного голови Миколі Губському.

Через кілька хвилин на стадіон прибули поліцейський Євген Хитрий та голова громадської організації «Захист» Вячеслав Лизун, працівник цієї організації Віталія Литвиненко. Вони й забезпечували безперешкодну посадку літального апарату та в’їзд до стадіону автомобіля медичної допомоги з хворою. Перед цим медики у буквальному розумінні слова знесли Анну Тищенко з другого поверху амбулаторії та помістили в карету екстреної медичної допомоги.

Вже на стадіоні ноші з хворою перемістили в салон гелікоптера, і через кілька десятків хвилин пілоти посадили його на території Інституту серця у Києві. Хвору одразу поклали на операційний стіл і тут же провели шунтування. У понеділок у другій половині дня її автомобілем перевезли до обласної лікарні. Вже завтра, у вівторок, вона продовжить лікування під наглядом медиків цього закладу. І завтра ж стане зрозуміло, скільки вона затримається в медичному закладі.

Близько шостої години вечора понеділка вдалося поговорити по телефону з Анною Петрівною.

Сказала, що почувається добре, але насамперед дякує всім медикам, сестрам, всім, хто взяв участь у її порятунку. Ситуація була справді серйозною. І рішення про транспортування її повітрям було прийнято вірне, оскільки вона себе справді погано почувала.

Того ж, суботнього ранку вона відчула гострий біль в грудях десь на початку восьмої ранку. Біль не проходив, тож вона вирішила йти до лікарні. Супроводжувати її нікому, оскільки внучки на той час вдома не було. Тому йшла сама. Як події розгорталися далі – ви вже знаєте.

  • Ще раз хочу всім сказати велике спасибі, скрізь - і в Димерці, і в Інституті серця мене зустріли дуже добре, - сказала в трубку Анна Петрівна.

Ми ж свою чергу зичимо їй швидкого й якісного одужання.

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…