Київська обласна військова адміністрація:питання-відповіді

Про модульні містечка на Київщині

Що таке «модульне містечко»? - Це тимчасове житло, де є кімнати для проживання, гігієни (туалет/душ), харчування (кухня та їдальня). Будиночки забезпечені освітленням, системою обігріву, водопостачанням, а також необхідними меблями та обладнанням.

Де вони розташовані? - Модульні містечка вже встановлені в таких населених пунктах:

  • Бородянка, центральний стадіон. Містечко складається з 88 кімнат з можливістю розміщення 88 сімей (з розрахунком 4 людини на одну кімнату). Наразі заселення майже завершено.
  • Буча, територія паркінгу ТЦ "Варшавський" і територія школи №3. По 88 модулів на кожній локації. Наразі заселення продовжується.

Де ще відкриються? - Найближчим часом планують відкрити модульні містечка у смт Гостомель, смт Макарів, селі Кухарі Вишгородського району. Також розглядаються для встановлення модулів такі населені пункти, як смт Димер, смт Велика Димерка та с. Дмитрівка Бучанського району.

Як заселитися? - Порядок заселення визначає орган місцевого самоврядування. Наприклад, у місті Буча першочергове право на тимчасове проживання мають:

  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї з неповнолітніми дітьми;
  • люди з інвалідністю I та II групи;
  • учасники бойових дій;
  • люди з інвалідністю внаслідок війни, особи, зазначені частиною першою статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

В будь-якому випадку, мешканці, які втратили житло та потребують тимчасового розміщення, мають звертатись до виконавчого комітету міської, селищної, сільської ради (жителям Гостомельської територіальної громади – до Гостомельської селищної військової адміністрації).

Програма "Нова оселя"

Що передбачає програма "Нова оселя"? - Викуп квартир орієнтовно для 2 тис. сімей упродовж 2022-2023 років.

Хто може скористатися програмою? - Жителі Київщини, які втратили свої домівки через ворожі обстріли.

Пріоритетне право надається:

  • сім’ям загиблих внаслідок збройної агресії рф
  • багатодітним сім’ям
  • особам, які втратили працездатність
  • людям пенсійного віку
  • людям з інвалідністю.

Як буде реалізовуватися програма?

  1. Формування реєстру сімей відповідно до заяв, поданих до органів територіальних громад.
  2. Формування реєстру квартир, готових до викупу. Цим буде займатись Департамент містобудування та архітектури КОВА.
  3. Розгляд заяв Комісією, утвореною при Київській ОВА щодо надання компенсацій сім’ям. До комісії увійдуть представники ОВА та депутатського корпусу обласної ради.
  4. Перерахування коштів на придбання житла та безпосереднє його отримання.

Де можна буде отримати нове житло? - За результатами моніторингу ринку нерухомості Київської області, на сьогодні є можливість придбання квартир у таких населених пунктах:

Буча, Ірпінь, Бровари, Богуслав, Біла Церква, Обухів, Березань, Миронівка, Гостомель, Білогородка, Глеваха, Чабани, Тарасівка, Погреби.

Про початок нового навчального року у школах Київщини

Як і коли розпочнеться новий навчальний рік у школах? - Навчальний процес цьогоріч розпочнеться з 1 вересня у форматі офлайн.

Які школи працюватимуть?

  • Школи, що мають бомбосховища або підвальні приміщення, переобладнані під найпростіші укриття.
  • Школи, що під час повітряної тривоги зможуть використовувати сховища інших підприємств, установ та організацій.

Як визначатиметься відповідність укриттів до використання? - Наразі в територіальних громадах створюються комісії для перевірки відповідності укриттів та підвальних приміщень щодо можливості їх використання під час повітряних тривог.

Як проходитиме навчальний процес під час повітряної тривоги? - Під час повітряної тривоги навчальний процес перериватиметься і за можливості продовжуватиметься в укритті до її завершення.

Як зможуть продовжити навчання учні, чиї школи були зруйновані? - Учні цих шкіл зможуть продовжити навчання в інших закладах. Уже складені списки розподілу учнів та продуманий алгоритм підвезення їх до шкіл.

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…