Новий порядок вивезення сміття

З 1 жовтня комунальне підприємство «Великодимерське» запроваджує новий порядок вивезення сміття на всій території Великодимерської громади

Насамперед треба відзначити найголовніше. Для людей, споживачів цієї послуги, практично нічого не змінюється. Як і було раніше – для мешканців приватного сектору сміття забиратиметься один раз на місяць, для жителів багатоквартирних будинків – двічі на місяць.

Що ж запроваджується нового? Міняються дні вивезення. Якщо у Великій Димерці мешканці вже давно звикли, що на їхню вулицю збирачі, або забирачі сміттєвих пакетів з логотипом КП «Великодимерське» приїздили певного числа, то ось в цьому і полягає єдина маленька, але тимчасова незручність – треба запам’ятати день місяця. Чому тимчасова? Дуже просто – кожна людина згодом запам’ятає чи відмічатиме у календарику – що з-під його двору забиратимуть чи в першу середу, чи у другий вівторок кожного місяця.

Для чого це? Директор КП «Великодимерське» Микола Драний пояснює, що нововведення запроваджується з кількох причин.

Перше. Громада наша суттєво збільшилася, вона нині нараховує 23 населені пункти. Збільшилася не тільки кількісно, збільшилися відстані для перевезень. І якщо за старим порядком комунальники по збору сміття у тій же Великій Димерці працювали щомісяця по 16 днів, то цілком ясно, що фізично не вистачає часу, аби приділити увагу, працювати у чіткому режимі й в інших населених пунктах.

Друге. Це фактор полігону «Десна-2», куди й вивозиться сміття з нашої громади. Він працює, а точніше зовсім не працює у неділю. А в суботу до 13.00. Якщо зберегти старий порядок вивезення, то й виникатимуть й старі проблеми. Зібраний у неділю непотріб, а часто й в суботу – бо не встигали здати на полігон, залишався ночувати в автомобілі чи тракторі. Звісно, не всі в пакети складають, на жаль, тверді побутові відходи. От і виходить, щось починає капати, щось вже й текти. Та й запахи не французьких парфумів з’являється. Що є не естетичним. Новий графік дозволить уникати подібних ситуацій.

Третє. Нововведення, що теж суттєво, дозволить комунальному зекономити кошти на пальному й на інші потреби, бо унеможливить ситуації з накручуванням зайвих кілометрів. Бо буде набагато чіткішою логістика перевезення сміття.

Четверте. Теж важливе. Це людський фактор. Самі розумієте, що робота збирачів сміттія не є, по-перше, легкою, а, по-друге, і не є зовсім престижною. Тому важливо не тільки отримувати працівникам комунального вчасно зарплату а ще й мати нормальний режим праці та відпочинку. Перехід на інший графік роботи дозволить цим людям мати два вихідних – субота та неділя. І це теж важливо.

Отже, підсумовуючи. Нововведення нічого не міняє для мешканців громади. Єдине – запам’ятати інший день вивезення. Ми публікуємо графік по всіх населених пунктах. Він же буде повторений і в газеті «Великодимерська громада». Крім того, КП «Великодимерське» розповсюджує агітки по всій громаді.

УВАГА ! Єдине прохання – у день вивезення сміття від вашого будинку виставляти пакети не пізніше 8 години ранку.

І нехай у нас в громаді буде чисто і охайно!

НОВИЙ ГРАФІК ВИВЕЗЕННЯ СМІТТЯ

у приватному секторі

смт Велика Димерка

Відлік починати з першої середи жовтня

Для зручності вся територія селища щодо вивезення сміття розбита сім секторів, що й можна спостерігати на картинці

1-й тиждень місяця

Середа, вулиці: Соборна, Ворошилова, Мічуріна, Пирогова, Паркова, Шевченка, Промислова, Літківська, Освіти.

Четвер, вулиці: Заліська, пров. Богданівський, Вокзальна (до вул.Богданівська), Відродження, Квітнева, Лісова, Вишнева, Пушкіна (до вул.Богданівська), Січнева, Докучаєва, Городня, Березнева, Північна.

2-й тиждень місяця

Вівторок, вулиці: Богданівська (від вул.Вокзальна), Вокзальна (від зуп. Димерка до вул.Богданівська), Окружна, Молодіжна, Садова, Чернігівська, Г.Сковороди, Грушевського, Комунальна, Тополина, Бобрицька (від вул.Вокзальна), Південна, Котовського, Покровська (від вул.Вокзальна), Волошкова, Гайова, С.Разіна, М.Миронець, Тарасівська.

Середа, вулиці: Богданівська (до вул.Вокзальна), Бобрицька (до вул.Вокзальна), Озерна, Пушкіна (від вул.Богданівська), Калинова, пров.Пушкіна, Котляревського, Курчатова, Вереснева, Є.Безсмертної, Гагаріна, Морозова, Некрасова, Покровська (до вул. Вокзальна), Берегова.

Четвер, вулиці: Гоголівська, Пугачова, Ніколаєва, П.Поповича, А.Зеленого, Залізнична, Чапаєва, Челюскінців, І.Франка, Макаренка, Л.Українки, Горького, Євтушенка, Поштова.

3-й тиждень місяця

Середа, вулиці: Лєрмонтова, Жовтнева, Б.Хмельницького, Малинова, Введенська, Коцюбинського, Київська, Парникова, Миру, Першотравнева, Механізаторів, Польова, пров.Польовий, Сім'ї Сидоренків, Ніжинська, Зоряна, Незалежності, Степова, Красилівська, Сонячна.

Четвер, вулиці: Броварська, Зелена, Олімпійська, Яблунева, Вербна, Ситюкова, Михайлівська, Чехова, Прорізна, пров.Щорса, Щорса, Пархоменка, пров.Медичний, Різдвяна.

БОБРИК

Все залишається по-старому – сміття вивозиться чотири рази на місяць по середах

БОГДАНІВКА

Послуги вивезення сміття надає приватний підприємець Микола Кочубей

Порядок і графік, який був раніше, залишається в силі.

ВІЛЬНЕ

Кожен четвертий вівторок

ГОГОЛІВ І ХУТІР ЗОРЯ

Приватний сектор – третій вівторок місяця

Багатоквартирні будинк – двічі на тиждень: понеділок, п’ятниця

ЖЕРДОВА, МИХАЙЛІВКА

Залишається по-старому. День вивезення – 21-е число

ЗАХАРІВКА, ПІДЛІССЯ, ПОКРОВСЬКЕ

Залишається по-старому. День вивезення – 21-е число

ПЛОСКЕ

Приватний сектор – перший вівторок місяця

Багатоквартирний – двічі на тиждень (понеділок, пятниця)

РУДНЯ

Приватний сектор - четвертий вівторок місяця

Багатоквартирний – двічі на

РУСАНІВ

Все залишається по-старому. Послуги з вивезення сміття надає приватний підприємець Ігор Симко

СВІТИЛЬНЯ

Приватний сектор – перший вівторок місяця

Багатоквартирний – перший вівторок, третій понеділок

ТАРАСІВКА

Приватний сектор – четвертий вівторок місяця

Багатоквартирний – двічі на тиждень (понеділок, пятниця)

ШЕВЧЕНКОВЕ

Приватний сектор – четверта середа місяця

Багатоквартирний – двічі на тиждень (понеділок, пятниця)

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…
16.05.2024 13:11
Флешмоб до Дня вишиванки зробили учні та вчителі Великодимерського ліцею
Більше 400 учнів Великодимерського ліцею вийшли на флешмоб до Дня Вишиванки. У ньому взяли участь учні та вчителі ліцею. Запальний танок виконували тримаючи в руках жовто-блакитні стрічки. …