«Разом ми сила» - то справді сила

Вдруге за останні два місяці волонтерська група із Красилівки відправиться на Схід України з волонтерським вантажем, який старанно вкладуть у старенький «VW». Щоб все помістилося.

  • Ви ж самі бачите, який у нас ініціативний Великодимерський ліцей. За короткий час вони організували та зібрали тільки одягу 50 мішків. А ще – ящики з продуктами, іншими речами. У мене немає слів – вони просто молодці! – поділився один з фундаторів цієї групи отець Василь Білинець.

Минулого разу учні Великодимерського ліцею активно провели акцію «П’ять картоплин», зібравши багато продуктів – картоплю, іншу городину, консервацію тощо. Зібране розійшлося за двома адресами – у світильнянський будинок сімейного типу та – мешканцям сірої зони на Сході, нашим військовикам.

Ліцей підтримував тісний контакт з волонтерською групою. І в тім числі після спілкування з ними в народилася ідея провести чергову благодійну акцію – «Разом ми сила!»

  • Ми знаємо, волонтери багато розповідають, що мешканцям сірої зони живеться дуже непросто. Вони втрапили в надзвичайно складі обставини. Незалежно від їхніх бажань. І особливо це стосується дітей, котрі перебувають у дитячих будинках, будинках сімейного типу, - розповідає заступник директора Великодимерського ліцею Валентина Бабич. – Ми не можемо залишатися байдужими до цієї біди. Наша допомога та наша підтримка дуже потрібна тим людям, а надто діткам. І це буде нашим маленьким внеском в те, щоб та біда, війна на Сході закінчилася якнайшвидше. Ліцей оголосив та провів благодійну акцію «Разом ми сила».
  • У нашій групі у ФБ «Великодимерський ліцей» ми чітко прописали, що будемо збирати, які речі, які вимоги до них, та як і в які години й дні будемо приймати. Організували для зручності прийом речей навіть у вихідні, суботні дні, - долучається до розмови президент ліцею Учнівського самоврядування Тетяна Фещун. - Хочу одразу наголосити, що в зборі одягу та інших речей брали участь усі класи нашого ліцею, долучилися й дитсадочки. І все проходило надзвичайно активно.

Судячи з результату – 50 мішків тільки зібраного одягу буквально за два тижні, акція була проведена максимально організовано, продуктивно та оперативно. Збирали речі як вживані, так і нові. До вживаних були особливі вимоги. Організатори ретельно перевіряли, щоб до благодійного вантажу потрапляли лише чисті, охайні речі. І лише дві з величезної-величезної кількості речей були, так би мовити, відсторонені. Це, звісно, мізер, якщо знову ж зважати на 50 мішків у підсумку.

  • Практично всі учасники благодійного збору нас дуже приємно здивували, люди поставилися надзвичайно серйозно, - продовжує розповідь Валентина Бабич. – Багато нових речей. Здивував приємно один з магазинів Димерки, який приніс новий дитячий одяг, взуття мішками. Люди несли, крім одягу, предмети гігієни, постільну білизну тощо.

Також збирали харчові продукти тривалого зберігання. Діти ліцею приносили ще й книжки – для своїх ровесників зі Сходу України.

24 листопада увесь благодійний вантаж старшокласники ліцею завантажили в автомобіль. У суботу волонтери планують виїзд до місця призначення. Вже традиційно, вже давно спонсорує поїздку димерське підприємство «Регіон-2001».

  • Місця призначення є тими, що й раніше. Це дітки із різних дитбудинків, люди похилого віку із хоспісу, це наші хлопці, котрі боронять Україну, - каже отець Василь. – Це Лисичанськ, Часовий Яр, Троїцьке. Додалася й ще одна адреса – Новокостянтинівка. Там ми будемо співпрацювати з відповідним фондом. Про все потім розповімо. Одне можу сказати – нас там чекають, наша спільна допомога дуже потрібна там. Тому ми робимо дуже корисну справу. Ще раз дякуємо Великодимерську ліцею за їхній благородний вчинок.
Поділитися:
Актуальні новини
03.05.2024 14:26
Почесна громадянка Броварщини Ніна Федірко відзначає 87-річчя
Своє 87-річчя сьогодні святкує заслужена майстриня народної творчості з Великої Димерки Ніна Іванівна Федірко. Почесну громадянку Броварщини з Днем народження привітав тимчасово…
03.05.2024 13:13
Святкові заходи до Великодня відбулись у Руднянській гімназії
В Руднянській гімназії пройшов ряд заходів, родзинкою яких була виставка «Українська писанка – символ Великодня». Минають часи, спливають десятиліття й віки, а українські традиції й обряди, такі…
03.05.2024 11:20
Підпал сухого травʼяного настилу відбувся в Богданівці
02 травня близько 14:10 до оперативно-диспетчерської служби Броварського району надійшло повідомлення, що на території Великодимерської громади відбувся підпал сухого травʼяного настилу в с…
03.05.2024 11:16
Про початок роботи з оновлення Стратегії розвитку Великодимерської громади
Великодимерська селищна рада розпочинає роботу над оновленням Стратегії розвитку територіальної громади та Плану заходів з її реалізації Метою цих документів є формування стратегічного бачення…