Рудня: ще одна найвища нагорода

Перший чемпіонат Броварщини з футзалу, організований спільно Федераціями футболу району та міста, серед дитячих команд різних вікових груп виходить на фінішну пряму.

Цієї неділі пройшла фінальна частина серед команд хлопчиків 2012-2013 років народження. Хоча в цій фразі вже є одна неточність. Бо у команді Богданівки учасницею стала і одна дівчинка – Марина Дмитренко. І що найголовніше – вина виходила на поле.

На попередньому етапі, який проходив у суботу, 13 березня, брали участь 16 команд, розділених на чотири групи. Переможці груп і склали квартет найсильніших, який у неділю у спортивному залі Рудні й з’ясовував, хто здобуде чемпіонське звання. Приємно, що дві з них представляли Великодимерську територіальну громаду. Це – Рудня та Богданівка. Якщо ж враховувати й попередній етап, то прописку нашої громади мали загалом 5 команд – Рудня, Богданівка, «Колос» (Велика Димерка), «Локомотив» (Шевенкове), Тарасівка.

Фінальна частина у Рудні проходила за надзвичайно цікавим, напруженим сценарієм. І - надзвичайно емоційно, що, звісно, характерно для дитячих команд. Було захоплення, були щирі оплески, були й розчарування та сльози.

Вражала не тільки неймовірна жага боротьби, висока самовіддача, але й прояви характеру, його гартування, високий рівень терпіння. Тричі в ході матчів м’яч після досить сильних ударів влучав в обличчя гравцям.

Так було і з Маринкою Димтренко з Богданівки. Дівчинці навіть довелося надавати допомогу лікаря. Але юна футболістка, котра займається недівчачим видом спорту лише півроку, згодом повернулася на поле. Це не пройшло мимо уваги організаторів, і Микола Логвин від імені оргкомітету вручив дівчинці приз – новенький м’яч. До речі, за традицією всім командам-призерам віячід голови обласної Федерації футболу Андрія Засухи дарувалися по чотири м’ячі. Звісно, футзальні.

…Не міг стримати сліз від сильного удару в обличчя яскравий гравець команди «Ред Драгонс» Філіп Кучер. Але відсидівши кілька хвилин на лаві запасних, Філ, а так його звуть в команді, попросився на поле продовжувати боротьбу.

Ну і справжнє захоплення викликав богданівець Денис Шурупа. Цей терплячий хлопчинка навіть не попросив заміну, а, отримавши в обличчя дуже відчутний удар шкіряним, проковтнув сльози, витер їх рукавом, і продовжив віддавати всі сили перемозі своєї команди.

А скільки було красивих ударів, запеклих протистоянь, і також курйозних моментів! Бо хіба ж хотів воротар однієї з команд, аде ловлячи м’яч вже за каркасом своїх воріт закинув його у рамку.

Про напруженість поєдинків свідчить те. що три з шести матчів закінчилися внічию. А чемпіон визначився лише завдяки кращій різниці забитих та пропущених м’ячів.

В останній грі Рудня грала з Богданівкою. Руднянцям, аби претендувати на «золото», потрібна була не просто перемога, а перемога з різницею не менше ніж у два голи. Тільки за такої умови вони могли випередити броварський Ред Драгонс.

І команда, котру готував Юрій Компанець, впоралася із непростим завданням. Богданівців Рудня перемогла з рахунком 4:1. При цьому не можна не згадати суперовий за красою та точністю удар капітана Богданівки Олександра Тихонова. Саша здалеку сильно направив м’яч прімісінько у верхню «дев’ятку».

Але цей красень-гол команду тренера Микола Бобка не врятував.

Рудня після фінального свистка судді Олександра Руденка, котрий в якості рефері успішно проводить всі матчі в руднянському спортзалі, приймала щирі вітання, і щиро раділи самі футболісти цьому успіху. Це вже другий «золотий» успіх підопічних Юрія Компанця. Ще одне перше місце принесли хлопці 2006-2007 років народження.

Цього разу медалі найвищої проби вибороли:

Воротар – Євген Омельянчук, польові гравці – Денис Касьян, Богдан Ольховик, Ярослав Марчук, Ростислав Кеуш, Данило Бетін, Дмитро Камінський, Богдан Шатило.

Тренер Юрій Компанець.

Табло чемпіонату

Попередній етап. Групи з участю команд, що представляли Великодимерську територіальну громаду (ВДТГ0.

Рудня – Локомотив – 10:0, Колос – «Фенікс» (Київ) – 0:11, Рудня – Фенікс – 4:1, Локомотив – Колос – 3:0, Рудня – Колос – 7:0.

Переможець групи – Рудня.

Фенікс-2 (Київ) – Богданівка – 1:5, Броварія Княжичі – Тарасівка – 15:0, Тарасівка – Фенікс-2 – 0:18, Богданівка – Броварія Княжичі – 7:0, Фенікс-2- Броварія Княжичі – 6:2, Тарасівка – Богданівка – 0:11.

Переможець – Богданівка.

Фінальний етап

Богданівка – Броварія – 3:6 (Денис Шурупа-2, Олександр Тихонов – Адам Волжин, Євген Турінський -2, Нікіта Михайленко-2)

Рудня – Ред Драгонс – 1:1 (Денис Касьян – Олександр Бічевой)

Броварія - Рудня – 2:2 (Турінський, Михайленко – Ростислав Кеуш, Касьян).

Богданівка – Ред Драгонс – 2:2 (Тихонов, Денис Шурупа – Біцчевой-2)

Ред Драгонс – Броварія –3:1 (Бічевой, ОлексійУльянич Михайло Худіяш- Михайленко).

Рудня – Богданівка – 4:1 (Віталій Марчук, автогол, Богдан Ольховик, Касьян – Тихонов).

Підсумок

В Н П М 0

1. Рудня 1 2 0 7-4 5

2. Ред Драгонс 1 2 0 6-4 5

3.Броварія 1 1 1 9-8 4

4. Богданівка 0 1 2 6-12 1

Поділитися:
Актуальні новини
02.05.2024 15:53
Братерство без кордонів
Братерство без кордонів В рамках робочої поїздки відвідали польське місто-побратим Єдвабно. На знак вдячності та поваги привітали Sławomir Ambroziak з перемогою на місцевих виборах і перейшли до…
02.05.2024 15:32
Учні Богданівської гімназії взяли участь у проєкті психоемоційної допомоги від Клубу Добродіїв разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)
Щоб підтримати дітей та покращити їхній емоційний стан, Клуб Добродіїв разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) створили комплексний проєкт психоемоційної допомоги для…
02.05.2024 15:13
Безоплатна вторинна правнича допомога
Безоплатна вторинна правнича допомога (БВПД) — вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Категорії осіб, які мають право на БВПД…
02.05.2024 15:10
Відбулося засідання робочої групи зі внесення змін до Стратегії розвитку громади
Представники Великодимерської селищної ради – тимчасово виконуючий обов’язки селищного голови Олександр Борсук, заступники селищного голови Олександр Рубанка, Лідія Сичова, Олександр…