Ще 348 тисяч гривень для потреб територіальної оборони

Такий напевно головний підсумок XXIV позачергової сесії Великодимерського селищної ради VIII скликання. Бо немає на сьогодні важливішого завдання, аніж захист нашої країни. Ці кошти, а йдеться про 348 тисяч гривень, підуть на заходи матеріально-технічного забезпечення загону тероборони для підтримання боєготовності та організації дієвої оборони від ворога.

17 депутатів, присутніх на сесії, одноголосно проголосували за це рішення. Загальна сума коштів, перерахованих з бюджету Великодимерської громади для потреб територіальної оборони, після останнього рішення склала 385 тисяч гривень.

Сьогодні ж відбулися сесії й у інших громадах району, котрі теж виділили на потреби тероборони певні суми.

Великодимерські депутати ухвалили ще два фінансових питання. Сесія проголосувала за прийняття субвенції з обласного бюджету в сумі 245 тисяч гривень для дітей з особливими потребами. А також у підсумку ухвалила зазначені зміни до цьогорічного бюджету громади.

Ще одним питанням сесія оперативно розгянула та проголосувала «Спільну заяву депутатів Великодимерської селищної ради VIII cкликання» (публікується окремо).

У розділі «Різне» депутати та присутні обговорили також питання взаємодії формування «Захист» та ініціативних груп з охорони громадського порядку в селищі, в старостатах в умовах введення військового стану.

Зокрема, селищний голова Анатолій Бочкарьов наголосив, що саме в умовах такого стану ми повинні узгоджувати всю нашу діяльність з військовими. Аби було повне взаєморозуміння, та наша спільна ефективна робота.

СПІЛЬНА ЗАЯВА ДЕПУТАТІВ ВЕЛИКОДИМЕРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

VІІІ СКЛИКАННЯ

Упродовж останніх восьми років Російська Федерація веде війну проти України, окупувавши частину української території. У зв¢язку з останніми політичними подіями, визнанням ОРДЛО «незалежними республіками» та з наростаючим занепокоєнням щодо вторгнення російських військ ми, депутати Великодимерської селищної ради, закликаємо до єднання усі українські політичні сили, громадські організації, установи і підприємства, мешканців нашої громади довкола захисту України, її державної цілісності.

Вважаємо, що визнання з боку Російської Федерації повністю підконтрольних їй маріонеткових утворень є новим етапом російської гібридної війни щодо всього цивілізованого світу.

Ми хочемо миру і не будемо поступатися національними інтересами чи суверенітетом.

Розуміючи відповідальність перед мешканцями Великодимерської селищної територіальної громади та усвідомлюючи складність ситуації, ми, депутатський корпус, забезпечимо всебічну підтримку щодо сталого фінансування організації територіальної оборони відповідними рішеннями селищної ради.

Закликаємо усіх, хто має таку можливість і відповідний досвід, максимально сприяти розбудові територіальної оборони Великодимерської громади та вступати до її лав.

Ми закликаємо до єднання всіх українців перед загрозою ескалації російської агресії – незалежно від політичних переконань, симпатій чи емоцій.

Закликаємо партнерів України невідкладно запровадити весь пакет санкцій проти агресора, який узгодили країни ЄС і НАТО. Ми також висловлюємо щиру вдячність тим державам, лідери яких не лише заявили про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, але і конкретними справами доводять прихильність до міжнародного права та демократичних цінностей.

Наразі у нас є один спільний ворог, проти якого ми маємо бути єдиними. Лише об¢єднані зусилля роблять нас міцними, впевненими і сильними.

Сьогодні Збройні сили України, громадське суспільство, органи державної влади та органи місцевого самоврядування – з одного боку барикад. І лише разом ми стримаємо ворога.

Пам¢ятаймо, що в єдності – наша сила!

Слава Україні!

Підтримано

рішенням Великодимерської селищної ради

від 24.02.2022 № 800 XXIV-VIII

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…