Щодо світломаскування

Броварська районна військова адміністрація надає роз'яснення щодо світломаскування

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 08 липня 2020 року №573 «Питання запровадження та здійснення деяких заходів правового режиму воєнного стану» з метою забезпечення реалізації положення пункту 5 частини першої статті Закону України «Про правовий режим воєнного стану» затверджено Порядок здійснення заходів під час запровадження комендантської години та встановлення спеціального режиму світломаскування в окремих місцевостях, де введено воєнний стан.

В Броварському районі комендантська година і спеціальний режим світломаскування вводяться розпорядженням військової адміністрації. Відповідним розпорядженням визначається час комендантської години і спецрежиму, межі території їх введення, порядок руху транспорту. Контроль за дотриманням комендантської години і спецрежиму здійснюють патрулі, які підпорядковуються коменданту.

Відповідно до Порядку щодо заходів під час запровадження комендантської години та встановлення спеціального режиму, світломаскування здійснюється лише за наявності реальної загрози життю і безпеці осіб, інтересам суспільства або держави, а також для забезпечення громадського порядку.

Аби не допомагати ворогу орієнтуватися на місцевості, треба дотримуватись двох режимів світломаскування - часткового і повного.

Часткове затемнення є підготовчим періодом до введення повного затемнення.

Під час запровадження режиму часткового затемнення у період комендантської години з 22:00 до 05:00 рівень освітлення територій підприємств, установ та організацій необхідно знижувати шляхом вимикання частини світильників, установки ламп зниженої потужності або застосування регуляторів напруги. Під час повного затемнення всі види зовнішнього освітлення повинні бути вимкнені. У місцях проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також на небезпечних ділянках шляхів евакуації населення до захисних споруд цивільного захисту і біля входів до них передбачається маскувальне стаціонарне або автономне освітлення з використанням переносних освітлювальних ліхтарів.

Просимо не нехтувати заходами правового режиму воєнного стану, зокрема комендантської години та світломаскування в Броварському районі.

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…