«Така допомога дуже потрібна»

Сьогодні до Управління соціального захисту населення Великодимерської територіальної громади (ВДТГ) прибула благодійна допомога від громадської організації « Рух вибору».

  • Ми вже не вперше привозимо допомогу до Великої Димерки, - каже Володимир Орлов, голова правління організації. – Давно займаємося питаннями благодійництва, волонтерства. Своїм обов’язком вважаємо підтримку найнезахищеніших верств населення, одиноких, хворих. Саме на це і направляємо наші головні зусилля.

Разом з працівниками Управління соцзахисту представники «Руху вибору» вивантажили з мікроавтобуса близько 40 ящиків, у яких - простині, пелюшки, памперси, туалетний папір.

  • Якщо хтось скаже, що це, мовляв, дрібниця і не варта особливої уваги, то це буде аболютною неправдою та думкою людини, яка, на щастя для неї, знаходиться далеко від цих проблем, тобто від догляду за тяжко хворими, або просто через вік нем ічними , - говорить заступник начальника Управління соцзахисту ВДТГ Олена Гарбуз. – Ми, а особливо наші соціальні працівники, хто безпосередньо спілкується і опікується одинокими, хворими старенькими людьми, знають, наскільки це важливо- мати такі «дрібниці» як ті ж памперси чи пелюшки.

Треба враховувати, додає пані Олена, є й лежачі люди, їх чимало. Є діти, які теж практично не можуть рухатися самостійно, хворі на ДЦП тощо. Дітей-інвалідів, хто потребує постійної допомоги, у громаді близько 40. Кожна із 18-ти соціальних працівників опікується двома-трьома людьми похилого віку, багато з яких вже не може доглядати за собою повною мірою. Тобто, таких людей близько 60-ти. Ці матеріали, котрі нам сьогодні доставили, коштують недешево, тож нашим пацієнтам цінна така допомога і з фінансової точки зору.

Допомога буде адресована не тільки пацієнтам відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання відділу надання соціальних послуг (стара назва – будинок-інтернат для людей похилого віку у Гоголеві, але й для всіх, хто її потребує.

Поділитися:
Актуальні новини
02.05.2024 15:53
Братерство без кордонів
Братерство без кордонів В рамках робочої поїздки відвідали польське місто-побратим Єдвабно. На знак вдячності та поваги привітали Sławomir Ambroziak з перемогою на місцевих виборах і перейшли до…
02.05.2024 15:32
Учні Богданівської гімназії взяли участь у проєкті психоемоційної допомоги від Клубу Добродіїв разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)
Щоб підтримати дітей та покращити їхній емоційний стан, Клуб Добродіїв разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) створили комплексний проєкт психоемоційної допомоги для…
02.05.2024 15:13
Безоплатна вторинна правнича допомога
Безоплатна вторинна правнича допомога (БВПД) — вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Категорії осіб, які мають право на БВПД…
02.05.2024 15:10
Відбулося засідання робочої групи зі внесення змін до Стратегії розвитку громади
Представники Великодимерської селищної ради – тимчасово виконуючий обов’язки селищного голови Олександр Борсук, заступники селищного голови Олександр Рубанка, Лідія Сичова, Олександр…