ТЕРМІНОВИЙ ПОШУК ПАТРОНАТНИХ СІМЕЙ

УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Служба у справах дітей та сім’ї Великодимерської селищної ради звертається до жителів Великодимерської громади щодо ТЕРМІНОВОГО ПОШУКУ ПАТРОНАТНИХ СІМЕЙ.
Наша громада в порівнянні з сусідніми є дуже великою по кількості дитячого населення, а відтак у нас велика кількість дітей, які залишилися без батьківського піклування.
Тому, хочемо розповісти Вам про одну із таких сімейних форму виховання як – ПАТРОНАТНА СІМ’Я.
Патронатна сім’я – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини у сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних та не допустити потрапляння дітей до дитячих будинків.
Хто може бути патронатними вихователями?
Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів своєї сім’ї надає послуги з догляду, виховання й реабілітації дитини у своїй родині. Патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід виховання власних дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації дитини в своєму домі, не має судимості, стан здоров’я дозволяє виховувати дітей та який пройшов відповідне навчання.
Патронатні вихователі отримують від держави кошти на утримання дитини (соціальну допомогу) та відповідну заробітну плату (грошове забезпечення).
- На утримання кожної дитини, влаштованої у сім’ю патронатного вихователя, виплачується щомісячна соціальна допомога у розмірі 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку. Так, з 1 січня 2024 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років – 6407,50 грн. (2563 грн. х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 7990,00 грн. (3196,00 грн. х2,5).
- Оплата послуг із здійснення патронату над дитиною (грошове забезпечення) здійснюється в розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 січня 2024 року – 3028,00 грн. х5) і дорівнює 15140,00 грн.
Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю, неповнолітньої вагітної.
Соціальна допомога та грошове забезпечення призначаються й виплачуються з дня влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя до дня вибуття з такої родини, крім того час виховання дітей в патронатній сім’ї зараховується до стажу.
Тому, якщо ВИ – небайдужі до долі дітей, які тимчасово не можуть проживати в рідній сім’ї, маєте досвід виховання власних дітей, відповідні житлові умови, не маєте судимості, стан здоров’я дозволяє виховувати дітей Ви можете стати патронатним вихователем.
ПРОХАННЯ до громадян, яких зацікавила пропозиція стати ПАТРОНАТНОЮ СІМ’ЄЮ просимо за більш детальною інформацією звертатися до Служби у справах дітей та сім’ї Великодимерської селищної ради за адресою смт Велика Димерка, вул. Соборна, буд. 15-А, або за телефоном 063-164-42-41, 096-313-56-94, (04594) 3-32-50.

Поділитися:
Актуальні новини
29.04.2024 14:48
Чорнобиль - це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.
Чорнобиль - це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Сьогодні мітинг-реквієм присвячений 38-річниці Чорнобильської катастрофи відбувся у Парку Слави…
29.04.2024 14:46
Чорнобиль…Минуло 38 років.
Чорнобиль…Минуло 38 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і…
29.04.2024 14:43
У Тарасівському ліцеї пройшов кольоровий тиждень психології
У Тарасівському ліцеї пройшов кольоровий тиждень психології, в якому взяли участь вихованці закладу дошкільної освіти та учні 1-11 класів. Понеділок розпочали з зеленого кольору – кольору спокою,…
29.04.2024 14:41
Про роботу   Жердівського старостинського округу
Про роботу Жердівського старостинського округу за 1 по 25 квітня 2024 року. В квітні місяці спеціалістами Жердівського старостату надано наступні послуги …