У «Нових перспектив» перспективи є

2 грудня відбулася ХХ-а позачергова сесія Великодимерської селищної ради

Одним із суттєвих підсумків сесії стало створення ще одного комунального підприємства. Воно називається «Нові перспективи» і має сільськогосподарське спрямування. Його метою, про що йдеться у проголосованому Статуті підприємства, є ведення господарської діяльності та одержання прибутку, задоволення економічних, соціальних інтересів територіальної громади, сприяння розвитку територій Великодимерської громади тощо. Власне, йдеться, насамперед, про ефективне використання земельних ресурсів, котрі є в наявності у громаді.

Депутати також затвердили директора підприємства. Ним став Станіслав Сахнюк, котрому буквально через кілька днів виповниться 56 років, він вихідець з Великої Димеркита проживає тут, і котрий свого часу неодноразово обирався депутатом Великодимерської селищної ради. Пан Станіслав вважає, що при правильній постановці роботи нового підприємства у «Нових перспектив» (НП) є гарні перспективи. Воно здатне буде вже в недалекому майбутньому приносити додаткові кошти в бюджет громади. А поки що депутати проголосували за 50 тисяч гривень внеску селищної ради в статутний фонд НП.

Загалом 20-а сесія і присутні на ній 25 депутатів розглянули та ухвалили рішення щодо 54-х питань. 55-м було різне.

Вже в ході сесії, і навіть на її початку, підтвердилась логіка потреби створення НП. Ще на стадії голосування порядку денного депутат Анатолій Юрченко запропонував зняти з розгляду два питання, якими сесія надавала згоду на укладення договорів оренди земельних ділянок з двома підприємствами – ПП «Портал-Агро» та ПП «АГРО-СТИЛЬ К». Це 100 і 75 га. Хоч ці питання попередньо розглянули на відповідній комісії селищної ради, на котрій пан Юрченко не був присутнім, все ж він наполягав на нерозгляді їх на сесії. Він переконував депутатів, що питання не підготовлені, а на цю землю, яка є невитребуваними паями, претендує ТОВ «Войтівське».

Пропозиція депутата не пройшла, оскільки набрали лише 5 голосів «за», «проти» - 15.

Згодом при розгляді саме цих питань пройшла інша пропозиція Анатолія Юрченка – новим орендарям збільшити відсоток орендної ставки із запланованих проектом рішення 7 відсотків до максимальних 12-ти. Депутати підтримали, але цікаво, що сам пан Юрченко за свою ж пропозицію голос не віддав.

Серед інших важливих питань рішень сесії, а, зрештою, всі вони є важливими, все ж слід виокремити наступні: проголосована Програма «Забезпечення проведення заходів з мобілізації та територіальної оборони на території Великодимерської селищної ради на 2021-2024 роки», зміни до Програми «Розвиток, ремонт та утримання об’єктів ЖКГ… ». Цими змінами, зокрема, передбачено зекономлені 630 тисяч гривень при виконанні капремонту вулиці Будівельників у Плоскому та перенаправити на потреби капремонту вулиць Матросова та Абрикосової у Богданівці. Вартість останнього проекту – 3 млн. 835 тисяч.

Сесія проголосувала зміни до цьогорічного бюджету, яким передбачено збільшити фінансування безпосередньо потреб освіти, культури, фізичної культури та спорту, комунального підприємства «Футбольний клуб «Колос». Також були внесені запропоновані зміни до Програми харчування дітей в закладах освіти та результативно проглосовані рішення з багатьох інших питань.

Поділитися:
Актуальні новини
25.04.2024 14:32
Роздача насіння асіння овочевих культур  внутрішньо-переміщеним особам
24 та 25 квітня у Світильнянському та Бобрицькому старостинських округах було роздано насіння овочевих культур внутрішньо-переміщеним особам, багатодітним сім’ям та ін. Допомогу…
24.04.2024 16:41
Моніторинг якості початкової освіти у Русанівській гімназії
Зовнішній моніторинг якості початкової освіти у Русанівській гімназії 24 квітня учні 4 класу Русанівської гімназії взяли участь в основному етапі третього циклу загальнодержавного…
24.04.2024 16:38
Новини з РЕ:ОСВІТИ в громаді
РЕ:ОСВІТА крокує ліцеями Великодимерської громади. 24.04.2024 р. в рамках реформації освітнього середовища громади, була проведена зустріч з учнями Тарасівського ліцею. …
24.04.2024 16:16
УВАГА! КП "Великодимерське" інформує
ОГОЛОШЕННЯ Шановні мешканці Великодимерської територіальної громади! Комунальне підприємство «Великодимерське» Великодимерської селищної ради повідомляє, що з 1 травня 2024 року розпочинає…