У всьому має бути контроль

У понеділок селищний голова Анатолій Бочкарьов провів робочу нараду з посадовими особами Великодимерської селищної ради.

У ході наради заслухали інформацію про роботу структурних відділів виконавчого комітету, старостатів, управлінь та комунальних закладів cелищної ради.

Зокрема, мова йшла про роботу ЦНАПу, особливо, що стосується віддалених робочих місць, застосування спеціалістами автоматизованої системи обліку документів; візування й резолюцію документів та взаємодію між їх виконавцями; дотримання контрольних термінів виконання та ін.

Начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Олена Гончаренко поінформувала про алгоритми дій стосовно вирішення фінансових питань. Також подякувала за співпрацю у формуванні проекту Програми соціально-економічного розвитку Великодимерської селищної територіальної громади.

Начальник відділу капітального будівництва, ЖКГ, комунальної власності та розвитку інфраструктури Галина Плотнікова акцентувала увагу старост на виконанні повноважень щодо контролю за ефективним використанням комунального майна та у сфері благоустрою.

На цьому ж наголошував і селищний голова. Також Анатолій Борисович попросив старост систематизувати інформацію щодо промислових та сільськогосподарських підприємств, фізичних осіб, які працюють на підвідомчих територіях, та перевірити відповідність їх виробничої діяльності, дотримання законодавства стосовно охорони навколишнього середовища.

Старости доповіли про стан справ на території ввірених їм населених пунктів. Актуальними є питання благоустрою, заключення договорів на вивезення сміття, освітлення, сплати податків за землю, функціонування садових товариств. Обговорили ганебний вчинок, що зафіксовано в с.Гоголів безпосередньо на території Парку Слави, де молодики, демонструючи свою непристойну поведінку, понівечили лавки. Згідно протоколу, який склали працівники поліції, порушники мають сплатити 134 гривні штрафу. Але таке покарання не відповідає тим збиткам, які нанесли зловмисники. Тому, селищний голова зобов’язав відповідних осіб повернутися до цієї справи, аби винні за власні кошти відновили все, що зруйнували.

Були озвучені й приємні повідомлення. Зокрема, в Русанові привітали ветеранів сільськогосподарського виробництва, а також висадили біля 250 дерев. Такі заходи повинні мати місце у всіх старостатах. А.Бочкарьов наголосив на підвищенні активності працівників культури, працівників бібліотечних закладів у відзначенні як загальнодержавних свят, так і важливих подій місцевого значення.

Олена Гарбуз, в.о.начальника управління соціального захисту, повідомила про те, що розпорядженням Броварської районної державної адміністрації змінено статус родини Афоніних Віталія та Світлани з прийомної сім’ї на дитячий будинок сімейного типу.

Служба у справах дітей доповіла про обстеження умов проживання родин, які опинилися в складних життєвих обставинах, про роботу в системі «Діти»; про надання необхідних консультацій на звернення громадян що стосується захисту прав дітей та ін.

Представники комунальних підприємств також поінформували про роботу ввірених їм закладів.

Начальник управління освіти Тетяна Іваненко доповіла про стан справ у галузі освіти - всі дошкільні і загальноосвітні заклади працюють. відосток відвідувань у садочках, за минулий тиждень, становив - 60%, в навчальних закладах - 80-85%. Учні шкіл готуються та беруть участь у предметних олімпіадах. 27-

Важливим питанням, яке не втрачає своєї актуальності є наповнення бюджету, виконання податкових зобов’язань тих, хто користується землею. На часі - розробка і вчасне подання бюджетних запитів для формування бюджету громади на 2022 рік, - на цьому наголошувала начальник управління фінансів Оксана Косенко.

До відома присутніх секретарі ради та виконавчого комітету поінформували про дати чергових та позачергових засідань сесії селищної ради та виконавчого комітету.

Поділитися:
Актуальні новини
03.05.2024 14:26
Почесна громадянка Броварщини Ніна Федірко відзначає 87-річчя
Своє 87-річчя сьогодні святкує заслужена майстриня народної творчості з Великої Димерки Ніна Іванівна Федірко. Почесну громадянку Броварщини з Днем народження привітав тимчасово…
03.05.2024 13:13
Святкові заходи до Великодня відбулись у Руднянській гімназії
В Руднянській гімназії пройшов ряд заходів, родзинкою яких була виставка «Українська писанка – символ Великодня». Минають часи, спливають десятиліття й віки, а українські традиції й обряди, такі…
03.05.2024 11:20
Підпал сухого травʼяного настилу відбувся в Богданівці
02 травня близько 14:10 до оперативно-диспетчерської служби Броварського району надійшло повідомлення, що на території Великодимерської громади відбувся підпал сухого травʼяного настилу в с…
03.05.2024 11:16
Про початок роботи з оновлення Стратегії розвитку Великодимерської громади
Великодимерська селищна рада розпочинає роботу над оновленням Стратегії розвитку територіальної громади та Плану заходів з її реалізації Метою цих документів є формування стратегічного бачення…